asites.nl
websites.
shopping_cart

10 Tips voor wanneer je een nieuwe website laat maken!

De meeste websites falen... en dat is een harde conclusie. Maar hoe vervelend het ook klinkt. De kans dat je website écht gaat slagen is niet groot.

Maar laat jezelf zeker niet ontmoedigen. Onze experts zitten klaar je te helpen. Door jaren ervaring weten ze wat de grote valkuilen van een nieuwe website zijn, en ze helpen jou deze te ontwijken.

Bekijk ook:

Voordat we aan de slag gaan en je laten zien hoe we van je website een succes gaan maken willen we eerst meer over onszelf vertellen. We zijn hier namelijk met een reden.

1. Bepaal het doel van je website

Veel ondernemers weten hoe belangrijk een goede website is. Toch vragen maar weinig mensen zich af waar de website daadwerkelijk voor dient. Wat is het doel van je website? Waarom laat je überhaupt een nieuwe website maken?

In 9 van de 10 gevallen draait je website om je (toekomstige) klanten te voorzien van informatie over je bedrijf. De belangrijkste taak van je website is om je bezoekers te laten zien wie je bent, wat je doet en nog belangrijker: wat je voor je bezoekers kunt betekenen.

Het doel van je website moet zowel voor jezelf als voor je bezoeker duidelijk zijn. Je wil geen toekomstige klanten verliezen omdat ze geen idee hebben wat ze op je website moeten doen.

Iedere website dient te streven naar een zo goed mogelijke gebruikerservaring. Dat betekent dat bezoekers binnen enkele seconden moeten kunnen vinden waarnaar zij op zoek zijn. Een overzichtelijke paginastructuur en een eenvoudige navigatie zijn essentieel om je bezoekers gemakkelijk door je website te leiden.

Zorg dat je de bezoeker exact laat zien wat je doet en wat zij er aan hebben. Doe dit “above the fold”. Above the fold beschrijft het deel dat je bezoekers zien zonder dat ze hebben gescrold.

2. Een domeinnaam kiezen

Je domeinnaam is een van de belangrijkste onderdelen van je website. De URL van je website wordt met bestaande maar ook met potentiële klanten gedeeld. Daarom is het belangrijk dat de domeinnaam van je website herkenbaar en eenvoudig te onthouden is.

3. Een Content Management Systeem kiezen

Het Content Management Systeem (CMS) is het programma dat tussen je browser en de database van je website inzit. Zonder een goed CMS kun je wel een website laten maken, maar is deze niet eenvoudig te beheren. Gelukkig zijn er veel content management systemen beschikbaar. Er zit er altijd een bij die aan je wensen voldoet. wel doe je er goed aan om vooraf te informeren welk CMS zij aanbevelen.

Website laten maken in jouw regio voorbeeld afbeelding 4

Vaak zal dit WordPress zijn omdat dit al jaren het meest populaire systeem is. Toch zijn andere systemen in opkomst en vaak nog eenvoudig in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan CraftCMS of Umbraco.

4. Hoe lang duurt het om een professionele website te laten maken?

Een wesbite laten maken kost gemiddeld tussen de 10 en de 40 uur, afhankelijk van de complexiteit van de pagina's. Natuurlijk zijn er ook website waarbij de ontwikkeltijd vele malen hoger ligt. Maar voor een gemiddelde website met 4 a 5 pagina's kun je rekenen op ongeveer 40 uur.

Website laten maken in jouw regio voorbeeld afbeelding 6

Let op: de hoeveelheid maatwerk heeft grote invloed op de uiteindelijke ontwikkeltijd. Veel website bouwers hergebruiken broncode van verschillende websites om het ontwikkelproces te versnellen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat websites betaalbaar zijn, en blijven.

Website laten maken kosten
De kosten voor een nieuwe website zijn afhankelijk van de tijd die een website bouwer kwijt is aan met maken van de website. De tijd die een website bouwer kwijt is aan het maken van je nieuwe website zal hij of zij in rekening brengen. Daarom is het goed om te hoe lang het duurt om een professionele website te laten maken en welk uurtarief acceptabel is.

5. Kosten professionele website laten maken

Wat kost het gemiddeld om een professionele website te laten maken?

Kostenvergelijking

  • Website voor het MKB: € 50 - € 75
  • Website voor grote bedrijven en webshops: € 75 - € 150+
  • Gemiddelde kosten website: € 87,50 per uur

Het uurtarief van websitebouwers verschilt enorm. Technisch personeel is op dit moment erg schaars. De digitaliseringen van de afgelopen jaren zorgt voor een enorme vraag naar bouwers van websites, applicaties, webshops en overige systemen. Hierdoor kunnen ervaren ontwikkelaars vaak hogere bedragen vragen voor hun diensten.

Website laten maken kosten per uur:

  • Website bouwer beginner: €25 euro per uur
  • Website bouwer ervaren: €75 euro per uur.

Gezien de kosten van een ervaren bouwer kom je voor een medium grote website uit op een gemiddeld kostenplaatje van €3750 euro.

6. Waarom een professionele website laten maken zo belangrijk is

Een website laten maken hoeft niet duur te zijn. Je kunt er makkelijk vanaf komen door er een minimaal budget tegenaan te gooien en te genieten van je kant-en-klare website. Maar als je echt iets wil bereiken met je website moet het anders.

Website laten maken in jouw regio voorbeeld afbeelding 8

Je website is namelijk het hart van al je online marketing activiteiten.

Er zijn zoveel opties als het gaat om online klantenwerving. Je kunt adverteren op Google, YouTube, LinkedIn en Facebook. Maar wat belangrijk is. Welke optie je ook kiest. Uiteindelijk leiden alle advertenties maar naar 1 plek. Jouw website.

7. Het uiterste uit je nieuwe website halen

De ervaring op deze website moet geweldig zijn. Stel je je websitebezoekers teleur? Dan kun je net zo goed heel je marketingbudget door de WC spoelen. Je hebt er dan namelijk niks aan.

Er is echter een marketinginstrument waaraan je meer aandacht wil geven dan de andere opties. Dit marketinginstrument kent het hoogste ROI percentage van alle advertentiekanalen die tot je beschikking staan.

Wat ROI is? Dat lees je hier.

Het marketinginstrument waarover we het hebben is zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO in het kort. SEO is de techniek die zorgt dat je website goed vindbaar is in Google. Als je SEO goed toepast zul je verstelt staan van de hoeveelheid bezoekers en nieuwe klanten die elke dag opnieuw je website bezoeken.

8. Je nieuwe website vindbaar maken in Google

Succesvolle website komen in allerlei vormen en maten. Elke industrie kent zijn eigen succeswebsites. Maar er is iets wat ze allemaal gemeen hebben. Precies. Ze zijn allemaal geoptimaliseerd om goed zichtbaar te zijn in Google.

Website laten maken in jouw regio voorbeeld afbeelding 10

Waarbij content, zoekwoorden en domein autoriteit grote invloed hebben op je vindbaarheid speelt technische SEO een sleutelrol in de mate van het succes van je website. Een technisch geoptimaliseerde website zorgt er voor dat je website snel laadt en goed wordt weergegeven op mobiele telefoons. Dit is wat zoekmachines zoals Google enorm belangrijk vinden.

9. Een website die een optimale gebruikservaring biedt

De gebruikerservaring van je website (ook vaak User Experience, UX genoemd) verwijst naar de mate waarin een bezoeker je website met optimale tevredenheid gebruikt. Het is een complex proces waarbij het ontwerp en de techniek van je website nauw samenwerken.

Het loont gegarandeerd om extra te investeren in een goed ontwerp voor je website. Zonder een strak en goed uitgedacht ontwerp zal geen van je bezoekers converteren in een waardevolle klant. Wanneer je bezoeker je website eenvoudig kan gebruiken vergroot je het vertrouwen in je website en je bedrijf. Ze zullen terugkeren wanneer ze meer informatie nodig hebben of op zoek zijn naar producten of diensten die je via je website aanbiedt.

10. Het belang van een hogere conversiepercentage van je website

Je las net al over de ROI van je website. Hoe meer je investeert in een kwalitatieve website, hoe hoger het resultaat dat je er uit haalt. Het percentage van bezoekers dat uiteindelijk overgaat tot actie is het conversie percentage.

Een conversiepercentage van 4-6% is perfect als je door het hele land opereert. Richt je je meer op de lokale markt? Dan is een percentage van 12-18% meer dan haalbaar.

11. Vindbaar worden in Google met SEO

Wil je investeren in SEO? Hier vind je alle belangrijke SEO-tools waarmee je snel hoger in Google wordt weergegeven.

Web development bedrijven in de buurt

Zelf je eigen website bouwen is helemaal oké, maar als je geen expert bent, of je hebt niet veel tijd, is het slim om een website te laten maken in de buurt. Het voordeel van ervaren websitebouwers? ze zijn snel, nauwkeurig en kunnen volledig het project overzien. We hebben de beste bedrijven geselecteerd. We scannen de bedrijven op ervaring, locatie, en reviews.

Nieuwe klanten werven via je eigen website. Dat is wat je wil. Maar de aandacht van websitebezoekers is beperkt. Je nieuwe website moet in het oog springen, informeren, enthousiast maken en overtuigen. Website bouwers in de buurt weten precies hoe ze dat moeten doen.

Waarom is een website zo belangrijk?

Een website is de motor van je online marketing activiteiten. Alles komt samen op je bedrijfswebsite. Waarschijnlijk heb je wel eens overwogen om te adverteren op Google, of LinkedIn. Je was of bent, bereidt veel geld te steken in een campagne. Als deze maar nieuwe klanten binnenhaalt, toch? Maar stel je voor dat je besluit je volledig marketingbudget in je advertenties te steken. Maar je website is niet gebruiksvriendelijk, weet bezoekers niet te overtuigen om klant te worden of is simpelweg niet goed te gebruiken op mobiele telefoons of desktop apparaten? Dan kun je nog zoveel investeren, maar je rendement zal teleurstellend zijn. Denk ook eens aan SEO om je website beter vindbaar te maken en meer klanten aan te trekken.

Meer klanten, sneller groeien

Uiteindelijk wil je je gewoon nieuwe klanten werven via je website. Onze websitebouwers in de buurt garanderen een 100% tevredenheidsgarantie. Wat je doel ook is zodra je kiest voor website laten maken in Den Bosch weet je zeker dat 'm gaat halen.

De kwaliteit van je website zal centraal staan. Onze websitebouwers zorgen dat je website lekker werkt op alle mogelijke apparaten en zorgt dat je website iedere bezoekers aanzet tot actie!

Je nieuwe website moet goed worden ontworpen en volledig responsive zijn, zodat deze is geoptimaliseerd voor mobiele telefoons, tablets, desktops en televisies als je doelgroep dit van je website vraagt. Kortom, het moet er op al deze platforms geweldig uitzien, zodat je het resultaat van je website kunt maximaliseren en iedere dag nieuwe klanten mag ontvangen.

Een professionele website laten maken

De website bouwers in de buurt bouwen je website inclusief CMS waarmee je je website eenvoudig aanpast. Vergeet niet om een domeinnaam te regelen, of te vragen of je website bouwer dit wil doen. Bezuinig niet op de ontwerpfase. Een professioneel ontwerp zorgt voor vertrouwen bij je bezoekers. Een strak, responsive en commercieel ontworpen website haalt nieuwe klanten binnen.

Waar moet je aan denken als je een nieuwe website laat maken? Dat is een goede vraag. Naast een professioneel ontwerp, domeinnaam en CMS moet je niet vergeten om webteksten te laten schrijven. Net als de afbeeldingen en video's op je website die je bezoekers moeten overtuigen. Denk bij het bespreken van je plannen om de strategie van de website aan te stippen. Vraag aan je website bouwers hoe ze zorgen dat bezoekers de website vinden, hoe ze hen enthousiast gaan maken en hoe ze uiteindelijk zorgen dat ze actie ondernemen. Een website bouwer met ervaring zal je duidelijk uitleggen hoe dit op je nieuwe website werkt.

Ben je op zoek naar ervaren professionals? Op deze pagina vind je alle geselecteerde developers in de buurt die klaar staan om je te helpen met je nieuwe website.

Website tips ontvangen?

Ja graag!
subject