asites.nl
websites.
shopping_cart

Website laten maken in 2023: Waar moet je op letten?

Wil je een goedkope website laten maken zonder in te leveren op kwaliteit? Onze unieke module zorgt dat je een moderne, maatwerk website kunt inzetten voor een laag vast bedrag per maand. Waarom je moet kiezen voor onze lage prijzen?

Je website:

  • Is merkuitstraling

Voordelige websites voor ZZP'ers

Onze maatwerk websites zijn super geschikt voor zzp'ers. 

Mobiel en responsive design

Responsieve webdesign is een techniek waarbij een website automatisch zijn lay-out en stijl aanpast aan de grootte van het scherm. Het doel van responsive design is om een optimale gebruikerservaring te bieden, ongeacht het apparaat dat je bezoekers gebruiken om je website op te bekijken.

Om een ontwerp responsive te maken gebruiken ontwikkelaars CSS media queries en flexibele grid-layouts. Het gebruik van responsieve ontwerp is belangrijk omdat de meeste mensen via een mobiel apparaat browsen. Als een website niet responsive is, zal de gebruikerservaring op deze apparaten te kort schieten en vergroot je de kans dat je bezoekers je website verlaten.

Dat niet alleen. Zoekmachines zoals Google zijn begonnen met het belonen van responsive websites door ze hoger te ranken in zoekresultaten. Dit betekent dat een responsive website niet alleen beter functioneert voor je bezoekers, maar ook beter gevonden wordt in de zoekresultaten.

Kortom: wil je de beste gebruikerservaring bieden en wil je dat je website goed zichtbaar is in zoekmachines? Dubbelcheck het mobiele ontwerp van je nieuwe website en voorkom dat je bezoekers misloopt of afstoot.

Website snelheid en laadtijden

De snelheid waarmee de pagina’s op je nieuwe site worden geladen bepalen een groot deel van het succes van je website. Je bezoekers verwachten dat pagina’s vrijwel direct laden. Moeten ze toch wachten tot de pagina beschikbaar is? Dan is de kans groot dat ze je website vroegtijdig verlaten.

De andere kant is ook waar: wanneer je pagina snel laadt vergroot je de kans op conversie. Denk aan impulsaankopen. Wanneer de pagina soepel laden en de frictie tot aankoop zo laag mogelijk is is de kans op aankoop aanzienlijk.

Maar ook de laadtijden van je pagina’s spelen een rol bij de vindbaarheid. Google kent namelijk een crawlbudget wanneer ze op zoek zijn naar sites om weer te geven. Hoe langer het duurt voor je pagina’s zijn geladen, des te minder Google in staat is de pagina’s op te slaan en weer te geven in de zoekresultaten.

De veiligheid van je website

Je nieuwe website dient te allen tijde veilig te zijn. Zowel de gegevens op de website als de gegevens van je bezoekers moeten worden beschermd. Wist je namelijk dat je verplicht bent een datalek te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens? Gelukkig zijn er stappen te zetten om je website goed te beveiligen.

  1. SSL-certificaat: een SSL (Secure Socket Layer) is een beveiligingsprotocol dat encryptie gebruikt om gegevens tussen de server en de gebruiker te beschermen. Dit betekent dat gegevens niet door derden kunnen worden afgelezen.

  2. Firewalls: Een firewall is een beveiligingsmaatregel die ongewenste verkeer blokkeert en alleen toegestaan verkeer doorlaat.

  3. Beveiligde databases: Gevoelige informatie moet worden opgeslagen in beveiligde databases die zijn beveiligd met sterke wachtwoorden en toegangsbeheer. Denk bijvoorbeeld eens aan het toepassen van tweestapsverificatie voor je databanken.

Beheer je veel persoonsgegevens van (Nederlandse) consumenten en heb je vragen over het beveiligen van de gegevens? Op de website van het Nationaal Cyber Security Centrum vind je meer informatie.

Een toegankelijke website

Naast de beveiliging van je website is de toegankelijkheid een belangrijk onderdeel. Goed toegankelijk betekent dat de website voor iedereen te bezoeken is, ongeacht hun visuele of auditieve beperkingen of belemmeringen.

Heb je hulp nodig bij het verbeteren van de toegankelijkheid van je website? Of wil je testen of je website voldoet aan de eisen? Op de website van DigiToegankelijk vind je praktische tips om je verder te helpen. Wil je je eigen website laten ontwikkelen of wil je samen met je ontwikkelaar werken aan een goede toegankelijkheid? Raadpleeg dan de Web Content Accessibility Guidelines.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

De kans dat je een nieuwe website laat maken met SEO in gedachten is groot. Voor veel websites zijn zoekmachines namelijk de grootste bron van bezoekers. Met SEO verbeter je je website waardoor je site beter rankt in de zoekresultaten en organisch verkeer aantrekt. Om te zorgen dat je site SEO-technisch succesvol is moet je weten wat de belangrijkste onderdelen zijn.

Allereerst dient er kwalitatieve en relevante informatie op je website te staan. Toekomstige bezoekers zoeken naar informatie over je producten of diensten. Hoe meer relevante en nuttige informatie je weergeeft des te groter de kans dat je vragen van potentiële bezoekers beantwoordt en Google deze bezoekers naar je site stuurt.

Vervolgens wil je zeker zijn dat zowel Google als je bezoekers de informatie eenvoudig kan bereiken. Ook hier speelt de gebruiksvriendelijkheid en de laadtijden van je pagina’s een grote rol. Maar ook de indeling, paginatitels en URL’s spelen hierbij een belangrijke rol.

Wil je je verdiepen in SEO en wil je aan de slag om de vindbaarheid van je site te verbeteren? Begin met het doen van een zoekwoord onderzoek en start snel met linkbuilding

Maar je kunt ook je linkbuilding uitbesteden. Dit bespaart veel tijd en geld wat je kunt steken in andere zaken op en rondom je website. 

Visuele aantrekkelijkheid (branding)

Als laatste aandachtspunt de aantrekkingskracht van je website. Hoe ziet je site er uit? Klopt het ontwerp? Komt je merk goed over? Branding is namelijk erg belangrijk voor je website omdat het de identiteit en het imago van je bedrijf of organisatie weergeeft. Wanneer je website saai en weinig spannend is zal je organisatie eveneens saai overkomen.

Een sterk merk leidt tot meer verkeer naar de website, een hogere conversie en een hogere klanttevredenheid. Dit komt omdat een aantrekkelijke website helpt met het opbouwen van vertrouwen wat kan resulteren in een sterke toestroom van bezoekers en klanten.

Website tips ontvangen?

Ja graag!
subject