asites.nl
websites.
shopping_cart

Responsive website laten maken 5 tips voor een strakke website

Een responsive website is anno 2023 een must-have voor je onderneming als je je serieus bezighoudt met je online aanwezigheid. Dankzij de toenemende populariteit van mobiele apparaten is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je website op elk apparaat optimaal wordt weergegeven.

Nederlandse websites worden voor ruim 56% bezocht via mobiele apparaten. Wereldwijd is dit zelfs ruim 65%. Genoeg reden dus om echt de tijd te nemen voor de mobiele weergave van je website. Maar er is meer.

Bekijk ook: Website laten maken in 2023 (tips en aanvelingen)

Hoewel responsive design op zichzelf geen rankingfactor is, is een mobielvriendelijke website dit wel. Een responsive website zorgt ervoor dat de website zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat waarop deze wordt weergegeven. Hierdoor hebben de bezoekers van je website naadloze gebruikerservaring, ongeacht of ze de website op een desktop, tablet of mobiel apparaat bezoeken.

1. Bepaal het doel van de website

Voordat je een responsive website laat maken, is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt bereiken met de website. Het is belangrijk het doel van je website te bepalen. Wil je meer producten verkopen, of zoek je naar een betere manier je diensten online aan te bieden? Of wil je bezoekers informeren over je bedrijf of organisatie? Door de doelen en de wensen duidelijk te definiëren, maak je gericht werk van het ontwerp van je website en zorg je dat deze aansluit bij de verwachtingen van je bezoekers.

Undraw experience design re dmqq

2. Kies een geschikte websitebouwer

Er zijn talloze platformen en tools beschikbaar waarmee je zelf een website kunt bouwen. Maar als je een professioneel ogende website wilt die optimaal functioneert en ook nog eens goed scoort in zoekmachines, dan is het aan te raden om een ervaren webdesigner in te schakelen. Een webdesigner heeft de kennis en ervaring om een responsive website te maken die aan specifieke wensen voldoet.

3. Focus op de gebruikerservaring

Bij het maken van een responsive website is het van groot belang om de gebruikerservaring centraal te stellen. Dit betekent dat je rekening moet houden met hoe je bezoekers je website gebruiken en hoe je de informatie snel een eenvoudig toegankelijk maakt. Tip: Maak gebruik van heldere navigatie en een overzichtelijke opmaak en zorg ervoor dat je bezoekers binnen maximaal drie klikken de informatie hebben gevonden.

4. Test je website in meerdere browsers

Je bezoekers gebruiken je website op verschillende apparaten en bezoeken je pagina’s op verschillende browsers. Dat zou geen probleem moeten zijn veracht je. Maar de manier waarop de browsers met je website omgaan verschilt enorm. Dit kan betekenen dat je website er in de Chrome browser goed uitziet, maar dat deze op Safari niet goed wordt weergegeven. Daarom raden we je aan je website goed te testen in verschillende browsers. De grootste browsers op dit moment zijn: Google Chrome, Safari (MacOS), en Microsoft Edge.

5. Test en optimaliseer regelmatig

Nadat uw responsive website is gelanceerd, is het belangrijk om deze regelmatig te testen en te optimaliseren. Dit betekent onder andere het analyseren van de statistieken en het monitoren van de gebruikerservaring. Op basis hiervan kunt je verbeteringen doorvoeren en problemen vroegtijdig oplossen. Ook wil je goed opletten dat de website up-to-date blijft. Het is belangrijk de site van updates te voorzien zodat de website goed blijft werken en veilig is voor je bezoekers.

Website tips ontvangen?

Ja graag!
subject